Скритите красоти по Южното Черноморие

Днес ще разгледаме няколко места по Черноморието и по-точно по Южното Черноморие, като ще разгледаме по-специално с. Лозенец и защо си заслужава да го посетите.

Плаж Силистар

Намира се на километър от пътя, който свързва Резово и Синеморец и е разположен в едноименната защитена местност, която пък е част от територията на природен парк Странджа. Препоръчваме ви, пътувайки натам, да посетите и природния феномен Беглик Таш.

Плаж Велека

Следващата ни спирка е плаж Велека. Намира се по устието на река Велека в курорта Синеморец. От едната страна на плажа може да се любувате на буйните вълни и златист пясък, а от другата, от страната на река Велека – на скали и безкрайна зелена шир.

Плаж Корал

Плаж “Корал” е прекрасно място за почивка, чудна плажна ивица и кристално чиста вода.Незаменимо за сутрешна разходка по брега.Тишината и спокойствието са неописуеми.Много летовници се радват, че плажуват там!

Плажът е  дивно място с винаги бистра вода. Плажната ивица е достатъчно широка с дължина 800 метра, Плажът все още не е застроен има дюни и изключителна природа с гориста местност, където може да се скриете от слънцето и поставите платка.

Плаж „Корал” се намира  до къмпинг Юг в близост до село Лозенец. Можете да достигнете  с кола и да паркирате под дърветата в близост до плажа.

И най- чаровното местенце от всички е…Село Лозенец! 


Лозенец е китно морско селце, разположено на южното Черноморие на територията на община Царево. Първоначално се е наричало Емберли, по името на известния сорт грозде, а по-късно е преименувано на Лозенец.
Ако трябва да се опише това място с една дума, то тя би била безспорно – рай. Надали има друг толкова красиво и спокойно място по българското Черноморие. Буйните вълни, искрящо сините води, мекият и ситен пясък омагьосват всеки посетител , който остава с нетърпение до следващите летни дни, за да има възможността отново да се потопи в тази атмосфера.

Освен със своите плажове Лозенец е известен и с нощния си живот и светските личности, които го посещават. Лозенец  разполага със модерни ресторанти и клубове, които поддържат парти ритъма през цялото лято.  Средните летни температури варират между 21-23 градуса за месеците юни и септември и между 26-28 градуса за юли и август. Измервания сочат, че морската вода в курортното село е една от най-чистите по българското Черноморие, а полезните микроелементи, като магнезий, калций, йод, бром и др., са високо ценени от специалисти от целия свят.

Къде може да отседнете?

В селото преобладават дву- и триетажните къщи и вили, превърнати в комфортни малки хотели. Един такъв малък хотел например е хотел Астарта –  намира се на главна улица на 150 метра от плажа. Привлича своите посетители с тишината, чистота и уюта, които предимства биват все по-търсени напоследък. Разполага с 10 стаи и 2 апартамента с тераси с изглед към морето. Стаите са оборудвани със санитарен възел, Wi-Fi, кабелна телевизия, хладилник, и ютия, а апартаментите – и с кухня и климатик.