Какви са предимствата от домашните тренировки?

Ако понякога искате да получите всички ползи за психическото и физическото здраве от упражненията, без да излизате от вкъщи, то не се притеснявайте защото не сте сами. Тренировките у дома са нещо магическо – можете да тенирате със случайни ежедневни предмети, измежду които да избирате свободно, като няма причина да не можете да направите една добра тренировка точно в комфорта на собствения си дом. Даваме Ви най-добрите причини за home workout тренировка.

1. Можете да носите (или не носите) каквото искате

Това означава, че не е нужно да се притеснявате от това как ще напаснете облеклото си. Можете да тренирате с риза, по потник  или  напълно голи.  Също така няма да се притеснявате за косата си, ако не е в приличен вид. 

2. Няма кой да Ви съди относно Вашите форми

Няма кой да дойде и да си изказва мнението как трябва да правите упражненията си и да Ви гледа пренебрежително. Това е една от най-добрите причини да останете у дома и да направите тренировка според Вашият капацитет. Но най- доброто от това е, че можете да правите напълно странни движения, които никога не бихте се чувствали удобно да правите във фитнеса пред други хора. Можете епично да се провалите и да не се чувствате неудобно. 

3.Да си дойдем на думата – можете да спрете за почивка до тоалетна, за вода или лека закуска, когато почувствате, че е необходимо

Без притеснения, без бързане, без странни мъже, които Ви гледат.

4. Достъпно е

Без месечни фитнес такси. Безплатно е да тренирате у дома, в задния двор или в парка. Похарчете тези допълнителни пари, които ще спестите за малко евтино оборудване. Гениална идея, нали!? Бонус предимство: въпреки, че няма инструктор, който да Ви напътства, можете да намерите онлайн инструктор, от които можете да черпите информация, гледайки видео уроците им. Такива хора, от които лично аз съм впечатлена са например Марина Декова, който влиза в ролята и на приятел, който говори с Вас свободно на всякакви теми. Като човек, който няма напоследък време за спорт, аз се доверявам на нейните указания за правилно хранене и изпълнение на упражненията. Много хора предпочитат да си спестят ходенето до фитнеса особено ако живеят в голям град, където има постоянно задръствания. 

        

5. Не се влияе от външни фактори

Домашният фитнес не зависи от лошо време или глобална пандемия. Няма значение дали фитнесите са затворени или отворени, защото можете да се упражнявате отвсякъде. За Ваша безопасност и спокойствие можете да си останете вкъщи и да гледате видео упражненията НА ЖИВО в ZOOM или ще получиш запис от тренировката, така че да можеш да си я правиш в удобно за теб време и час, като не зависи от това колко сте заети, защото ако изпуснете тренировката за уречения час, можете да я гледате по-късно по всяко време. Целия този процес е гъвкав и удобен за всички особено за такива като мен които имат плаващ график или жени след бременност. За повече информация кликнете Tук.

6. Тренирайте по всяко време

 

Можете да се упражнявате по свой собствен график, независимо от часа през деня или нощта. 

Както разбрахте причините да тренирате в къщи или в парка са много но най-важните са, че дори когато е заета тренировъчната зала, вие сами определяте времето за тренировка. Не се съобразявате със специален график и няма да се притеснявате кой ще гледа детето защото можете да го правите едновременно.

Всеки фитнес инструктор може да ви обясни как става това, но най важното е да се доверите на най-опитните и доказали се както е Марина Декова, персонален и онлайн треньор по фитнес от 9 години.

За повече информация може да и пишете във формата за контакти или  се обадeте на телефон 0885967140